A je to v pytli! 2 akce OSNOO s pytli v jeden den

22.03.2014 08:00

Jarní brigáda OSNOO 22.3.2014 – 33 pytlů odpadků

Sedm statečných okrašlovačů u hlavní silnice č. 608 sebralo 33 pytlů odpadků všeho druhu a mnoho dalších předmětů, které se do pytlů nevešly, od matrace přes pytle zatvrdlého cementu, patníky, sádrového trpaslíka, panenku až po občanský průkaz…

Velmi děkujeme všem obětavým okrašlovačům, kteří se této akce zúčastnili! Ukázalo se, že úklid nebyl nadbytečný, ale velmi potřebný.

 

Zkušební zahrazení železničního podjezdu 22.3.2014 – zahraženo 30 obřími pytli s pískem

 

Okrašlovací spolek Nových Ouholic a okolí vyslal své 4 proškolené členy, kteří již před 8 hodinou začli spolu s ostatními zahrazovat. Největší kus práce udělali hasiči z Ledčic, byl to koncert.

Bylo vyzkoušeno, že zahrazení trvá přesně 2 hodiny, rozebrání asi 3 hodiny. Vše klaplo, jen se bude muset dodělat těsnící folie na větší a pro úroveň vody z 2002 by bylo nutné ještě na velké vaky dát malé pytle s pískem. Při zahrazení propustku bylo zjištěno, že musí být připravené alespoň 2 tlakové lahve se stlačeným vzduchem, jedna nebyla dostatečná. Zahrazení propustku vakem trvá čtvrt hodiny.

Okrašlovací spolek dodal na tuto akci kromě pracovníků také domácí čokoládový koláč brownies, který zejména hasiči ocenili.

Děkujeme nejen všem členům, ale všem zúčastněným, zejména hasičům, projektantům z VHS Projekt, obecnímu úřadu a dalším, kteří se akce a jejích příprav zúčastnili.

 

Martin Exner, předseda OSNOO