Občerstvování na Koloběhu Říp – Praha

28.11.2015 09:00

28.11.2015 se konal Koloběh Říp - Praha, viz www.kolobeh.com. 150 dvojic, vždy muž a žena, se střídali o jedno kolo, druhý běžel, na trase 50 km dlouhé, z Řípu do loděnice v pražské Troji.
Protože obdivujeme tento výkon a běželi i alespoň nepřímí zástupci obce, tak jsme se rozhodli udělat v Nových Ouholicích občerstvovací stanici. Okrašlovačky napekly koláče, koblihy a bábovky, udělali jsme čaj, VHS Projekt dodal banány a tatranky a výběr byl zajištěn. Ještě jsme vyrobili cedule BUFET 500m a několik motivačních transparentů.
Start na Řípu byl v 8,30. Okolo 9,15 se přihnali první závodníci, kteří se ale občerstvením nezdržovali, šli po vítězství. Čím pomalejší, tím více se zdrželi a občerstvili.
Protože občerstvení zbylo, tak jsme ho naložili do auta a udělali druhou stanici v Klecánkách - to jsme závodníky mile překvapili.
Krásně to vyšlo, zbylo jen pár banánů a kousek bábovky, to jsme dovezl do cíle a rozdal.
Při vyhlašování výsledků se Okrašlovací spolek dočkal díků a bouřlivého potlesku. Vítězové zvádli tu trasu za neuvěřitelných 2:52 hodin.
Bylo krásné vidět, jak závodníci bojují a slyšet jejich komentáře. Myslím, že jsme se dobře pobavili, závodníky potěšili a byla to tedy moc pěkná akce.
 
Martin Exner