Úklidová akce Nová Ves 2016

05.03.2016 09:14

V sobotu 5.3.2016 se sešlo 14 lidí v Nových Ouholicích, členů i nečlenů Okrašlovacího spolku, aby tradičně uklidili okolí silnice II/608, veřejné prostory okolo parkoviště a hřiště, okolí silnice do Starých Ouholic, na Vepřek a pod dálniční most. Dále sesbírali odpadky v lese „Na horách“ nad Novými Ouholicemi.

Ve stejný den uklízeli i členové Maratonklubu Miřejovice okolí autobusových zastávek „Miřejovice most“, kde vysbírali odpadky a prořezali náletové křoviny.

Fotbalisté z TJ Sokol Nová Ves uklidili zejména velmi znečištěné okolí silnice I/16 směrem na Velvary. Ti se zúčastnili úklidu letos poprvé a jsem velmi rád, že se zapojili.

Myslivci z Mysliveckého sdružení Diana sesbírali odpadky v okolí Nové Vsi.

Celkem se nám podařilo naplnit třicetikubíkový kontejner odpadky všeho druhu.

Všem zúčastněným moc děkuji, odměnou je nám čistší obec a příroda v našem okolí. Jako vždy jsme byli překvapeni tím, kolik musí být mezi námi lidí, kteří vyhazují odpadky za jízdy z auta, nebo je dokonce dovezou do lesa nebo do křoví.

Až jednou chytím zlatou rybku, která mi splní tři přání, jedno z nich bude, aby těm, kteří vyhodili někdy takto odpadky do přírody, se tyto odpadky ocitly doma v obýváku a nešly odtamtud dlouho vyhodit.

Přeji všem hezké jaro v hezké obci a hezké přírodě.

 

Martin EXNER