Úklidová akce OSNOO

30.11.2013 10:00

Do akce v 10,00 nastoupilo 15 okrašlovačů a jeden pes, což byla slušná síla, a jak říkal TGM: Kam se síla napře, tam se dílo podaří.
I počasí nám přálo, bylo i sluníčko.
Některé původně plánované objekty úklidu mezitím uklidili zaměstanci obce, nicméně nám stále zbyl dostatek jiných příležitostí.
Okrašlovači se vrhli do práce s dojemnou vervou a ze všemožných zákoutí, křoví a příkopů vytahali mnohdy nevábné odpadky, které tam někdo odložil. Asi všichni jsme byli překvapeni, jaký nepořádek je doslova pár metrů od našich domovů, ale měli jsme dobrý pocit, že mnoho zákoutí po naší akci prokouklo. Doufáme, že nám ostatní nebudou kazit a přidělávat práci, když uvidí, že nám na okolí záleží, třeba někomu už bude trapné vyhodit cokoliv kamkoliv, třeba se někdo i příště přidá.
Okrašlovači uklidili příkopy kolem silnice 608 v zatáčce kus za Bakovský potok, douklidili dětské hřiště, kde se mj. našla i vyhozená televize, vysbírali odpadky v farské zahradě pod vepřeckým hřbitovem, očistili schody farskou zahradou, vysbírali odpadky kolem slepé silničky pod most D8, zametli střepy na silnici D8 na rovince k nadjezdu přes trať.
Děkuji všem okrašlovačům za neskutečně aktivní a pozitivní přístup, dobrou náladu a pospolitost a věřím, že z toho měli podobně dobrý pocit, jako jsem si odnesl já.
Děkujeme obecnímu úřadu za zajištění kontejneru a odvozu odpadu.
Paní starostce jsem referoval o tom, co jsme uklidili a odpověděla smskou: "Děkuji, jste skvělí." - to patří všem zúčastněný, okrašlovačům, tak tímto vyřizuji.

Takže se dílo podařilo.

Někteří okrašlovači sami navrhovali udělat další úklidovou a snad už i okrašlovací akci na jaře, s tím počítáme. Co a kde uklidíme a okrášlíme mezitím probereme na schůzích.

Martin Exner