Úklidová akce spolků

07.03.2015 09:19

Dne 7.3.2015 proběhla v naší obci úklidová akce, ke které vyzval Okrašlovací spolek Nových Ouholic a okolí ostatní spolky, aby s epřipojily.

 

Okrašlovací spolek Nových Ouholic a okolí a i nečlenové-sympatizanti  v celkovém počtu 14 lidí uklidili to nejhorší z černé skládky u cesty na hory, dále okolí zvoničky na Vepřku, okolí silnice 608 od Nových Ouholic až k hranici katastru s Nelahozevsí a okolí silnice 3. třídy směrem na Staré Ouholice až ke křížku.

Myslivci z mysliveckého sdružení Diana uklízeli už od čtvrtka, uklidili okolí Nové Vsi, zejména skládku u silnice 16 směrem na Slaný pod horami.

Maratonklub Miřejovice uklidil prostor mezi Miřejovicemi a Starými Ouholicemi, mezi jiným z lesa vyvezl 3 lednice.

 

Počasí nám přálo, ještě není vzrostlá vegetace, tak se dobře sbíralo a poháněl nás dobrý pocit, když jsme viděli tu proměnu vyčištěných míst. Výsledkem naší práce je, že mnoho desítek velkých pytlů odpadu a mnoho harampádí se přestěhovalo z přírody na skládku. Celkem se povedlo naplnit 20m3 kontejner, což představuje neuvěřitelné množství.

 

Odvoz a likvidaci odpadu zajistil obecní úřad a jeho pracovníci.

 

Moc děkuji všem zúčastněným, že jim není lhostejné, jak vypadá naše okolí a jsou ochotní pro něj něco udělat. Děkuji také zaměstnancům obecního úřadu za nakládku a pomoc s odvozem.

Moc bych si přál, aby se všichni chovali tak, aby takové brigády nebyly potřeba a mohli jsme se věnovat okrašlování.

 

Martin Exner, starosta a předseda Okrašlovacího spolku Nových Ouholic a okolí